Hírek

400-as olimpiai bajnok a 100-as világranglista vezetője ellen - 200 méteren

A hölgyek közül jelenleg Shaunae Miller-Uibo a sportág egyik legnagyobb atlétasztárja.

A bahamai gazella Rióban olimpiai bajnokságot nyert 400 méteren, és Székesfehérváron is már győzött kétszer, legutóbb pazar versenycsúcsot állított föl az egykörös távon (49.53). 

De 200 méteren is kitűnő teljesítményre képes, amit fantasztikus egyéni csúcsán (21.88) kívül az is bizonyít, hogy a Gyémánt Liga Döntőt a legutóbbi két évben ő nyerte. Ráadásul elképesztő formában van, két hete minden idők legjobb eredményét futotta 300 méteren (34.41).

És bár ő az esélyes, azért tekintélyes ellenfél igyekszik megnehezíteni a dolgát.

Az elefántcsontparti Marie-Josee Ta Lou a legutóbbi világbajnokságon, Londonban, mindkét sprintszámban ezüstérmet szerzett, ami nem mindennapi bravúr.

Tavaly őt is közelről megcsodálhatta már a magyar közönség, akkor 100 méteren győzött. 200 méteren az egyéni csúcsa 22.08 mp, a 100m IAAF világranglistáját pedig jelenleg ő vezeti.

Különleges csemegét ígér tehát a női 200 méter!

Érdekesség, hogy míg Shaunae Miller-Uibo 185 cm-es magasságával ilyen szempontból is kiemelkedik a mezőnyből, Ta Lou csak 159 cm-re nőtt, de elképesztő frekvenciával képes futni.

Több, remek amerikai futó ad még élénkebb színeket a mezőnynek.

Itt lesz Kyra Jefferson (22.02), aki Észak-és Középamerikai bajnok 200 méteren és váltóban. Várjuk Jenna Prandinit (22.16). Ő kétszer nyerte meg az Amerikai Egyesült Államok bajnokságát 200 méteren. Jelenleg az IAAF világranglista 4. helyén áll. Meghívást kapott Shania Collins (22,47, hátszéllel 21.9), az idei amerikai fedettpályás bajnok 60 méteren. Végül, de nem utolsó sorban invitáltuk Gabrielle Thomast (22.19) az IAAF világranglista 6. helyezettjét.

 

 

 

 

 

Maradj közel a világ bajnokaihoz

Maradj közel a világ bajnokaihoz

Csatlakozz a sportrajongók közösségéhez Facebook-oldalunkon!

Légy képben az atlétikával

Légy képben az atlétikával

Iratkozz fel exkluzív interjúkért Youtube-csatornánkra!

Kövess minket instagramon!

Kövess minket instagramon!

A legjobb pillanatok, a legjobb atlétákkal