Hírek

Bulihangulat a sajtótájékoztatón

Egy nappal a 2019-es Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj előtt tájékoztatták a sajtó munkatársait a szervezők.

Gyulai Márton versenyigazgató köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár megyei jogú város polgármestere beszélt személyes élményeiről. Elmondta, hogy megejtő volt, amint olyan olimpiai- és világbajnok sportolókkal találkozott a városban, akik telefonjukkal fotózták Székesfehérvár nevezetességeit. Büszke arra, hogy ismét vendégül láthatják a világ legjobb atlétáit, és jelezte, hogy Székesfehérvár folytatni kívánja az együttműködést.

Deutsch Péter, a szervezőbizottság elnöke a szenvedélyt és a tudást emelte ki, hiszen ezek kellenek ahhoz, hogy a rendezvény sikeres legyen. Ennek érdekében 1+2 éves megállapodást készítettek elő így a mostani, hatodik, fehérvári Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj után, további három évig bizonyosan a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központban ad otthont a versenynek.

A szerződés aláírása után világsztárok érkeztek a terembe.

Christian Taylor és Will Claye, a hármasugrás koronázott királyai.

A kétszeres olimpiai bajnok Christian elmondta, otthon érzi magát Székesfehérváron, szeret Magyarországra járni. Will – aki 18.14-et ugrott néhány napja – felelevenítette azt az időszakot, amikor elkezdett sportolni.  Amióta hármasugró, mindig a világcsúcsot akarta megdönteni, de Jonathan Edwards rekordjához még nem érzi magát közel.

Taylor, akinek 400 méteren is remek ideje van (PB 45.07) beszélt arról, hogy nagy álma, hogy 45-ön belüli időt fusson, és sajnálja, hogy nincs még egy szabad pálya a keddi versenyen…

Claye, aki korábban távolugró is volt beavatta a hallgatóságot abba, hogy 2016-ban ugrott utoljára távolba, 8.21 a csúcsa, és az edzője vette rá a hármasugrásra. Szerinte a legfontosabb, hogy vigyázzunk a testünkre, ne hajszoljuk az eredményeket.

Christian tiszteli mindkét számot, szerinte a hármasugrás megterhelőbb, hiszen nagyon összetett mozgást igényel, de a távol nem neki való.

Gyulai Márton bejelentette, hogy a keddi hármasugrás minden kisérletét dedikált csatornán közvetítik, így azok akkor is láthatóak lesznek, amikor a stadionban futószámok zajlanak.

Andrew Pozzi, Keni Harrison és Grant Holloway váltotta az ugrókat. Őket először példaképeikről kérdezték. Grant az édesapját, Keni a nővérét említette, hiszen mindketten sokat tettek azért, hogy ők élsportolóvá válhassanak. Andrew a szüleit említette, akik rengeteg áldozatot hoztak érte, hiszen hatan vannak testvérek, így édesanyjának és édesapjának rengeteget köszönhet.

Keni Harrisont a gyönyörű körmeiről, Andyt a szakálláról is kérdezték a jó hangulatú tájékoztatón, így a sztorik sem maradtak el. Pozzi beszámolt arról, hogy jelenleg Olaszországban készül, olyan vidéken, ahol nem nagyon beszélnek angolul, ő pedig nem tud olaszul, így nehézségekbe ütközik a mindennapi élete, többek között a fodrásszal is jelbeszédet folytat.

Az utolsó csoportot Marie-Josée Ta Lou, Christian Coleman, Shaunae Miller-Uibo és Ramil Guliyev alkotta.

Kiderült, hogy Christian otthonosan mozog az amerikai labdarúgás világában. Szerette a focit, de az egyetemi évek alatt választani kellett és az atlétika mellett tette le a voksát.

Ramilt arról kérdezték, hogy miként ünnepel egy-egy sikere után?
Nem nagyon szoktam ünnepelni – mesélte a világsztár –, de ha olimpiát nyerek, nagy buli lesz – ígérte.

Shaunae-t a férjéről is kérdezték, aki szintén élsportoló. Elmondta, hogy támogatják egymást, a férje ura, Michael hétfő este érkezik Székesfehérvárra.

Marie-Josée arról az útról beszélt, melyet megtett azóta, hogy atletizál. Mindig újabb és újabb célokat tűzött ki maga elé. Mostanra azonban már, sikeres sportolóként nagy rajta a nyomás.
Arra a kérdésre, hogy mennyire figyel oda a táplálkozására, azt válaszolta, hogy semennyire. Mindig azt eszi, amit megkíván. Ha hamburgert, akkor azt, ha pizzát, akkor azt. Viszont nagyon szerencsés alkat, mert nem látszik meg rajta. Igaz, rengeteg munkát végez el, hiszen a napi hatórás edzés is segít tartani a formáját.

A sajtótájékoztató – teljes hosszában – videón a Facebookon.


 

Légy képben az atlétikával

Légy képben az atlétikával

Iratkozz fel exkluzív interjúkért Youtube-csatornánkra!

Kövess minket instagramon!

Kövess minket instagramon!

A legjobb pillanatok, a legjobb atlétákkal

Maradj közel a világ bajnokaihoz

Maradj közel a világ bajnokaihoz

Csatlakozz a sportrajongók közösségéhez Facebook-oldalunkon!