Hírek

Hajrá magyarok!

A Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj szervezői – többek között – olyan hazai sztárokat hívtak meg az idei versenyre, akik közül többen már olimpiai kvótát szereztek, így ott lehetnek 2020-ban Tokióban. Jönnek persze olyanok is, akik talán pont a versenyen érik el a kvalifikációs szintet.

Fedettpályás világbajnokunk, az olimpiai indulás jogát legkorábban kivívó Márton Anita, a súlylökés állócsillaga. Eddig 34 alkalommal szerzett magyar bajnoki címet és 2017-ben megnyerte a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjat. Olimpiai bronzérmesünk, kétszeres fedettpályás Európa-bajnokunk a Békéscsabai AC dobóatlétája. Edzője: Eperjesi László.

Krizsán Xénia szintén biztos tokiói utazó. Többpróbázónk U23-as Európa-bajnok, idén bronzérmes volt Götzisben, ahol 6469 pontos egyéni csúcsot állított fel, ezzel olimpiai kvótát szerzett. Fedettpályás és szabadtéri Európa-bajnoki negyedik helyezettünk ezúttal távolugrásban méri össze tudását a világ legjobbjaival úgy, hogy június végén, 25 éves országos csúcsot adott át a múltnak, hiszen 6619-re javította Ináncsi Rita 1994-es rekordját.
Xéni az MTK Budapest sportolója. Edzője: Szabó Dezső.

dr. Nguyen Anasztázia szintén távugrásban indul. A jogi doktorátusát frissen megszerző atlétánk korábban sprinterként aratta sikereit. Tavaly például országos csúcsot futott a 4x100-as váltó tagjaként, de 100 méteren ötödik volt az U23-as Európa-bajnokságon. Bár 14-szeres magyar bajnok, távolban a szabadtéri és fedettpályás címet is védi, csak ez a második szezonja a távolugrás mezőnyében és máris az elmúlt 14 év legjobb eredményét ugrotta.
Naszti az MTK Budapest versenyzője. Edzője: Szabó Dezső.

Halász Bence is ismerkedhet a szusi és a vaszabi ízével, hiszen jövőre Japánba utazik az olimpiára. Európa-bajnoki bronzérmes és U20-as világ- és Európa-bajnokunk a lengyelországi Bydgoszcz-I dobása ért kvótát. Jellemző a június közepén rendezett verseny erősségére, hogy még így is hárman megelőzték: többek között a házigazdák két sztárja, Wojciech Nowicki és Pawel Fajdek – mindketten jönnek Székesfehérvárra, ahogy Bence is dobókörbe lép a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon. U23-as Európa-bajnokunk a Dobó SE atlétája. Edzője: Németh Zsolt és Németh László.

100 gáton Kozák Luca és Kerekes Gréta képviseli a hazai élvonalat. Luca az első magyar, aki 8 másodpercen belül futott 60 méter gáton. Van ezüstérme az U20-as, bronzérme az U23-as Európa-bajnokságról. Gréta idén ötödik volt a fedettpályás Európa-bajnokságon, tavaly pedig középdöntős a fedettpályás világbajnokságon. Mindketten a Debreceni SC-SI sportolói. Luca edzője Suba László, Grétáé ifj. Tonhauser István.

Gyurátz Réka, U18-as világbajnok kalapácsvetőnk ostromolja a távolságot. Már U23-as országos csúcstartó, de kevesebb, mint egy méterre van Orbán Éva magyar rekordjától. Réka a Dobó SE versenyzője. Edzője: Németh Zsolt és Németh László.

Diszkoszvetésben az a Kővágó Zoltán képviseli a hazai színeket, aki már négyszer megnyerte a Gyulai István Memorialt, és tartja a versenycsúcsot (69.50). Olimpai ezüstérmesünknek – mostani tudásunk szerint – a világbajnokkal, a vb-ezüstérmessel és az IAAF ranglista vezetőjével kell összemérnie tudását. Zoltán a Szolnoki Honvéd SE sportolója.

És ők csak néhányan a hazai indulók közül.

Légy képben az atlétikával

Légy képben az atlétikával

Iratkozz fel exkluzív interjúkért Youtube-csatornánkra!

Kövess minket instagramon!

Kövess minket instagramon!

A legjobb pillanatok, a legjobb atlétákkal

Maradj közel a világ bajnokaihoz

Maradj közel a világ bajnokaihoz

Csatlakozz a sportrajongók közösségéhez Facebook-oldalunkon!