Hírek

„Who’ll stop Anita?”

A riói olimpiai bronzérmes, kétszeres fedett pályás Európa-bajnok, 33-szoros magyar bajnok súlylökő a berlini Európa-bajnokság főpróbájaként is tekinthet a Gyulai István Memorial – Atlétika Magyar Nagydíjra, hiszen 19.87-es egyéni csúcsával a világ élvonalába tartozik. 

29 éves klasszisunk dolgát próbálja megnehezíteni Peking világbajnoka, a kétszeres Európa-bajnok, kilencszeres német bajnok, 20.77-es egyéni csúccsal érkező Christina Schwanitz, aki Európa idei legjobb eredményét érte el 19.39 méterrel. 

Mindenképpen dobogóra esélyes a 19.79-et is tudó Julia Leancsuk (fehérorosz), aki már kétszer volt ezüstérmes fedett pályás Európa-bajnokságon. 

Eljön Székesfehérvárra a junior világbajnok, a londoni olimpia 6., a riói ötkarikás játékok 9. helyén végzett, kétszeres Dél-Amerika-bajnok Geisa Arcanjo (brazil), aki tavaly 4. lett a Gyulai István Memorialon. Kérdés, hogy 19.02-es egyéni csúcs elég lesz-e a dobogóra. 

19.48-at is dobott már a Cleopatra Borel (trinidad-tobagói). A 39 éves atléta már 2002-ben 4. volt a brit nemzetközösségi játékokon, és eredménysora olyan hosszú, hogy a napokig sorolhatnánk. 

Kubából érkezik a hazájában négyszeres bajnok, az idei birminghami fedett pályás világbajnokság 7. helyezettje, az idén 18.23-at elérő Yaniuvis López. A Pán-Amerikai Játékok győztese 18.92-es egyéni csúccsal rendelkezik. 

Immáron kilencszeres svéd bajnok Fanny Roos, aki emellett U23-as Európa-bajnok, és tavaly a 4. helyen zárt a fedett pályás Európa-bajnokságon. 18.68-as egyéni csúcsa figyelemreméltó.  

Tavaly megnyerte az Universiadét, a londoni világbajnokságon pedig 6. lett a számítógépes világranglista 8. helyén álló, kétszeres kanadai bajnok Brittany Crew (18.58). 

9 alkalommal nyerte meg a lengyel bajnokságot, volt már 5. világ- és Európa-bajnokságon a 18.77-es egyéni csúccsal érkező Paulina Guba. 

Magyarországot – Márton Anitán kívül – a Zalaszám-ZAC sokszoros, korosztályos országos bajnoka, a magyar bajnokság ezüstérmese, Veiland Violetta képviseli. Idén dobta egyéni legjobbját (15.63), így itt az ideje, hogy világsztárok társaságában is megméresse magát. 

 

Kövess minket instagramon!

Kövess minket instagramon!

A legjobb pillanatok, a legjobb atlétákkal

Légy képben az atlétikával

Légy képben az atlétikával

Iratkozz fel exkluzív interjúkért Youtube-csatornánkra!

Maradj közel a világ bajnokaihoz

Maradj közel a világ bajnokaihoz

Csatlakozz a sportrajongók közösségéhez Facebook-oldalunkon!