Hírek

„Who’ll stop Anita?”

A riói olimpiai bronzérmes, kétszeres fedett pályás Európa-bajnok, 33-szoros magyar bajnok súlylökő a berlini Európa-bajnokság főpróbájaként is tekinthet a Gyulai István Memorial – Atlétika Magyar Nagydíjra, hiszen 19.87-es egyéni csúcsával a világ élvonalába tartozik. 

29 éves klasszisunk dolgát próbálja megnehezíteni Peking világbajnoka, a kétszeres Európa-bajnok, kilencszeres német bajnok, 20.77-es egyéni csúccsal érkező Christina Schwanitz, aki Európa idei legjobb eredményét érte el 19.39 méterrel. 

Mindenképpen dobogóra esélyes a 19.79-et is tudó Julia Leancsuk (fehérorosz), aki már kétszer volt ezüstérmes fedett pályás Európa-bajnokságon. 

Eljön Székesfehérvárra a junior világbajnok, a londoni olimpia 6., a riói ötkarikás játékok 9. helyén végzett, kétszeres Dél-Amerika-bajnok Geisa Arcanjo (brazil), aki tavaly 4. lett a Gyulai István Memorialon. Kérdés, hogy 19.02-es egyéni csúcs elég lesz-e a dobogóra. 

19.48-at is dobott már a Cleopatra Borel (trinidad-tobagói). A 39 éves atléta már 2002-ben 4. volt a brit nemzetközösségi játékokon, és eredménysora olyan hosszú, hogy a napokig sorolhatnánk. 

Kubából érkezik a hazájában négyszeres bajnok, az idei birminghami fedett pályás világbajnokság 7. helyezettje, az idén 18.23-at elérő Yaniuvis López. A Pán-Amerikai Játékok győztese 18.92-es egyéni csúccsal rendelkezik. 

Immáron kilencszeres svéd bajnok Fanny Roos, aki emellett U23-as Európa-bajnok, és tavaly a 4. helyen zárt a fedett pályás Európa-bajnokságon. 18.68-as egyéni csúcsa figyelemreméltó.  

Tavaly megnyerte az Universiadét, a londoni világbajnokságon pedig 6. lett a számítógépes világranglista 8. helyén álló, kétszeres kanadai bajnok Brittany Crew (18.58). 

9 alkalommal nyerte meg a lengyel bajnokságot, volt már 5. világ- és Európa-bajnokságon a 18.77-es egyéni csúccsal érkező Paulina Guba. 

Magyarországot – Márton Anitán kívül – a Zalaszám-ZAC sokszoros, korosztályos országos bajnoka, a magyar bajnokság ezüstérmese, Veiland Violetta képviseli. Idén dobta egyéni legjobbját (15.63), így itt az ideje, hogy világsztárok társaságában is megméresse magát. 

 

Légy képben az atlétikával

Légy képben az atlétikával

Iratkozz fel exkluzív interjúkért Youtube-csatornánkra!

Maradj közel a világ bajnokaihoz

Maradj közel a világ bajnokaihoz

Csatlakozz a sportrajongók közösségéhez Facebook-oldalunkon!

Kövess minket instagramon!

Kövess minket instagramon!

A legjobb pillanatok, a legjobb atlétákkal