Hírek

Taylor, Coleman és Miller-Uibo is parádézott

A világ legrangosabb atlétikai versenyei közé tartozó viadal programjának második felében a nemzetközi sztárok mellett a két magyar gátas sprinter is kitett magáért.

 

 

 

A Nemzeti Sport beszámolója szerint az idei fedettpályás Európa-bajnokságon 60 gáton egyaránt döntős Kozák és Kerekes – akik közül előbbi sérülés miatt nem futhatott az Európa-bajnokság fináléjában – a dobogós helyek sorsába nem szólhatott bele, ám mindketten felvették az amerikai vágtázók ritmusát: előbbi 12.91 (SB) másodperccel megközelítette, utóbbi pedig 12.93-mal megjavította az egyéni csúcsát, ráadásul mindketten közel kerültek a 12.84-es olimpiai kvalifikációs szinthez.

– Nagyon jó volt, hogy mindketten rajthoz állhattunk a versenyen, mert itt is húztuk, motiváltuk egymást – mondta a verseny után Kerekes, aki szemmel láthatóan nagyon boldog volt az elért eredményével.

– Jó mezőnyben könnyebb jó eredményt futni, mint rosszban, valószínűleg ennek is köszönhető, hogy mindketten így zártunk – tette hozzá Kozák.

Az amerikai „háziversenyt” a világcsúcstartó Kendra Harrison nyerte 12.60 másodperccel az olimpiai második Nia Ali (12.63 SB) előtt. A harmadik helyen a szintén amerikai Sharika Nelvis 12.66 SB) ért célba.

A szervezőknek a világ jelenlegi két legjobb hármasugróját, a kétszeres olimpiai bajnok Christian Taylort és az idei ranglistát 18.10 méterrel vezető Will Claye-t is sikerült Székesfehérvárra csábítaniuk, nem titkoltan azzal a céllal, hogy emlékezetes versenyt produkáljanak. A két amerikai sztár nem is okozott csalódást, végig centikre voltak egymástól, négy sorozat után Taylor 17.68, Claye 17.66 méterrel állt, amikor az ötödik körben előbbi 17.93-ra szállt, amire Claye-nek már nem volt válasza.

A férfiaknál 400-on a bahamai Steven Gardiner (44.45, SB), a nőknél a bahreini Salwa Eid Naser (50.13) nyert. 400 gáton is amerikai sikerek születtek. Az uraknál Byron Robinson (49.53), a hölgyeknél Ashley Spencer (55.36) diadalmaskodott. A 2000 métert az etióp Genzebe Dibaba nyerte (5:33.76, WL, MR, SB), míg férfi 3000 méteren a kenyai Michael Kibet javította meg élete legjobbját (07:38.43), ahogy a férfi magasugróknál az orosz Ivanyuk (2.33 WL, PB) is.

A kalapácsvetést a férfiaknál a lengyel Paweł Fajdek (80.49) nyerte Halász Bence előtt (77.36), míg a nőknél a francia Alexandra Tavarnier (72.84) lett első, Gyurátz Réka (70.36) a negyedik helyen végzett.

Idén nem rendeztek 100 métert, a férfi és női 200 méter azonban kárpótolta a sportág rajongóit: a férfiaknál a 100-as ranglistavezető amerikai – a később a Dr. Spiriev Bojidar trófeát is elnyerő – Christian Coleman 19.91 másodperces versenycsúccsal, idei legjobbjával győzött, megelőzve többek között a vb-címvédő török Ramil Guliyevet (20.23 mp), a nőknél pedig a 400-as olimpiai címvédő bahamai Shaunae Miller-Uibo 22.18-cal, szintén 2019-es legjobbjával, Colemanhez hasonlóan versenycsúccsal győzött.

Eredmények itt.

Maradj közel a világ bajnokaihoz

Maradj közel a világ bajnokaihoz

Csatlakozz a sportrajongók közösségéhez Facebook-oldalunkon!

Kövess minket instagramon!

Kövess minket instagramon!

A legjobb pillanatok, a legjobb atlétákkal

Légy képben az atlétikával

Légy képben az atlétikával

Iratkozz fel exkluzív interjúkért Youtube-csatornánkra!