Hírek

Zsuk megdöntötte a Hopp-Parádé rekordját

Hihetetlen izgalmak, napos, ám szeles idő, lelkes szurkolók jellemezték a XIV. Hopp-Parádét Székesfehérváron, a Hotel Magyar Király előtti téren.

Kora délután, az U16-os lányok versenyét 1. Garamvölgyi Petra (PSN Zrt.) nyerte 3.61-es ugrással, Kováts Fanni Virág előtt (MTK Budapest), aki 3.25-tel zárt. A harmadik helyen Scheidler Réka (AC Bonyhád) végzett 3.15-tel. A teljes eredménylista ITT.

A nemzetközi meghívásos versenyen kilenc sportoló indult, köztük öt hazai. A magyarok közül a székesfehérvári, ARAK UP Akadémia versenyzője, Siskó Zsófia szerepelt a legjobban, 4.20-as egyéni legjobbját megugorva az ötödik helyen végzett.

A négy külföldi óriási műsort rendezett a hálás közönségnek. A fehérorosz Irina Zsuk, az ukrán Marina Kilipko, az orosz Olga Mullina és amerikai Kortney Ross egymást múlták felül taktikában, gyorsaságban, erőben, technikában.

Ross (4.30) végül a negyedik helyen zárt, míg Mullina és Kilipko (4.40-4.40) sokáig tartotta a lépést a későbbi győztes Zsukkal.

4.50-nél eldőlt, hogy fehérorosz győzelem születik, hiszen csak Irina jutott túl ezen a magasságon. Ezt követően kihagyta a 4.56-ot, majd volt két sikertelen kísérlete 4.61-en. Harmadikra már nem próbálkozott, hanem 4.67-re, új fehérorosz nemzeti csúcsra és Hopp-Parádé rekordra emeltetett. (A korábbi versenycsúcsot 2008-ban az orosz Szvetlana Feofanova állította fel 4.60-as ugrással, Hódmezővásárhelyen.)

Megállt a levegő a téren, amikor nekifutott, de nem volt ok aggodalomra, hiszen elsőre túljutott a magasságon.

Eredmények itt.

Vasárnap megkezdődik a Gyulai István Memorial - Ítlétikai Magyar Nagydíj.

Az indulók tervezett listája itt.

 

 

Légy képben az atlétikával

Légy képben az atlétikával

Iratkozz fel exkluzív interjúkért Youtube-csatornánkra!

Maradj közel a világ bajnokaihoz

Maradj közel a világ bajnokaihoz

Csatlakozz a sportrajongók közösségéhez Facebook-oldalunkon!

Kövess minket instagramon!

Kövess minket instagramon!

A legjobb pillanatok, a legjobb atlétákkal